Hemska dagar!!

It's like you're always stuck in second gear
And it hasn't been your day, your week, your month,
or even your year


Allt i motvind. Hela helgen har varit uttröttande och tisdag blev inget vidare heller :/ Jobbade i lördags 9-14 och sedan i stallet till runt kl 5. Ingen sovmorgon i söndags heller. Jobb kl 9 och sen smygekalas kl 2. Det var ganska skönt att kvällen var lugn iallafall. ATG med Mirabell i måndags. Hon blev behandlad i ryggen och ska ta det lugnt i två veckor. På kvällen var jag på Tupperwareparty och köpte lite pålåggsburkar. "Köp nu inte för mycket" sa Jesper och jag var duktig och höll mig till det.

Förmiddagen var hemsk, Mirage var rädd för allt, när jag handlade glömde jag köpa ägg och så har jag inte hunnit städa toan. Blev iallafall lite gladare när jag smakade på semlorna jag bakat :) Imorgon ska åka och titta i ett stall där jag sökt ett till! jobb. Håller mina tummar. Hoppas att resten av veckan blir roligare och att morgondagens löshoppning går bra.

Semlor
SUPER GODA!


Rädd häst? Tips

Har stora problem med Mirage som är rädd för allt. Katter, ljud, spöken, allt. Nån som känner igen sig? Idag var hon dock väldigt avslappnad och jag försökte rida henne i en lägre och mer elastisk form. Flyttade framdelen i båda varven och gjorde mycket skänkelvikningar så hon slappnade av och blev mer rörlig och lösgjord i sidorna.

Tips: Är hästen rädd för något, tex jacka på halmbal, ställ den bort från det läskiga. Lite mer avancerat är att göra öppna förbi det läskiga.

Bjuder på en bild på Mirage. Född 2006 e: Hip Hop ue: Maraton. Till Salu :)




Mirage helbild


Lägenheten

Tänkte att det kanske var dags att visa lägenheten där Jesper och jag bor. Vi har kommit ganska bra iordnng nu, bara en snygg tv-bänk som saknas. Sen ska vi såklart ha upp lite tavlor och speglen på väggen, det blir lite tomt utan. Var beredda på ett inlägg fullt av bilder ;) Utelämnar dock bilder på toan, den är inget att se xD Även hallen får ni vara utan då bilderna inte blev bra, den var för litet för att fota.

Vardagsrum
Vardagsrummet med soffa och TV. Bakom fönstret finns en liten mysig balkong. Det ska även ligga en matta mitt på golvet, men den är ihoprullad så inte kattungarna ska få för sig att kissa på den.

Soffa
Soffa och soffbord. Lägg märke till Ridsport som ligger på bordet, har för en gångsskull verkligen läst den. Hittade jätte bra ridtips från Jan Brink. Verkligen något att jobba med.

Tv
TV och elektronik. Vår lilla TV hörna som ännu inte är färdig. Vi ska köpa en snygg tv-bänk och speglen ska egentligen hänga i hallen. Och lite tavlor på väggen;)



Hylla
Bokhylla/rumsavdelare. Var tvungen att lägga in bilden på expedithyllan från Ikea. Anänd som både förvaring och rumsavdelare. Väldigt prisvärd och vi får plats med massor i den. Gömt i lådorna finns både sängkläder, handdukar, kameror och lite kläder.


Akvariet
Akvariet och byrålådor. Ja, vi har även ett akvarium. Vill förtydliga att det är Jespers och inte mitt! I byrålådorna har vi våra kläder. Det finns även två små garderober i hallen där vi förvarar både det ena och andra.

Säng
Sovrum. Min favorit plats, förutom stallet. På väggen över sängen ska hänga en liten tavla på oss och en sådan vägg text där det står "Godnatt".

Kök
Köket. Fotad innifrån. Till vänster om kylen ser ni hallen och en av garderoberna. Titta inte på de fula tapeterna utan på TV:n som vi har i köket. Jätte härligt med lite underhållning till frukost. Till vänster i bild syns vasken och lite av spisen. Vattenkokare och brödrost fick vi i julklapp.

Bord
Köksbord. Så här fint är det alltid *host*. Kom precis på att med på denna bilden är många av inflyttnings presenterna. Blomman i fönstret, det svarta fatet med ljusen och prydnaden på bordet. Tackar :)


Respekt och val av häst

Goldie 1aAlla hästar är olika, såklart. Jag har under mina ridår varit i kontakt med allt från föl till gamla hästar, ponnysar och stora hästar. Det är en salig blandning av underbara varelser. Jag tror inte att en häst är elak av naturen, det ligger alltid något bakom, om det så är ägaren, uppfödaren eller omgivningen så är det något som påverkar hästen negativt.

Exempel: Ung ryttare på hopptävling trillar av när hästen vägrar. Hästen gör allt för att inte bli infångad av ryttaren och hon får sig nästan en spark i huvudet då hästen vänder rumpan till, hästen verkar vara lite illmarig och lömsk som "attackerar" sin ryttare. Banpersonal fångar in hästen och överlämnar den till ryttaren som höjer spöet och drämmer till så hårt hon kan. Är det hästens fel att den inte tycker om sin ryttare eller borde ryttaren visa lite mer respekt? Ett av många exempel på folk som inte borde ha hästar.

Ska du ha en hingst, en vallack eller ett sto?
En rolig sak är något som Kyra sagt en gång (ungefär): En hingst frågar man, en vallack säger man till och till ett sto får man skicka en ansökan om sammarbete. Jag säger absolut inte att alla hästar är såhär, men på de hästar jag har ridit stämmer detta ganska bra xD

Bjuder på en gammal bild på Goldie <3 
(som man ibland fick skicka en ansökan till)

Goldie 1a


Tips för Häst & Ryttare

Lite tips att ta med sig och använda i stallet:

- Hästgummiband är jätte bra till lösa remmar på tex tränset.
Helosansalva kan användas både på skav efter täcket och på små sår, fungerar jätte bra.
- Vaselin i mungipan syns mindre och verkar jättebra.
- Variera ridning i ridhuset med utridning. Du får en mer harmonisk häst.
- Hoppa upp från en pall. Det skonar hästens rygg.
- Pälsglanset från Sjöbogården (kan köpas på ÖB) fungerar lika bra som FoxFire, och är mycket billigare;)

Vaselin
Vaselin, kan köpas på apoteket :)


Kattungar

Idag fick vi hem kattungarna :D Det är två söta pojkar, en grå randig och en svart och vit. Vi har myst i soffan hela kvällen. Nu tittar jag på Vänner i soffan med en liten Batman bredvid och en burk Ben & Jerrys glass i handen. *mums* Newton ligger på filten vid speglen och busar. Mys till tusen. Lite söta kattbilder bjuder vi på nu första dagen.

Batman och Newton

Batman

Newton


Spökhästar och Zombies

"Min" duktiga häst var helt perfekt idag! Maya blir 4 år i år, men tyvärr ligger hon ett halvår efter på grund av dåliga ridmöjligheter i höst. Tänk att man kan bli så glad över att kunna galoppera på en häst utan att trilla av xD Imorgon ska jag prova att hoppa upp direkt, utan att hänga och därefter rida helt själv utan lina. Spännande! Det kanske kan bli häst av det lilla monstret ändå.

Monamie gick jätte bra med nya sadeln idag med. Ska förmodligen testa ännu en imorgon och se hur den ligger. Hon vill verkligen inte böja sig runt innerskänklen i höger varv. Drar bara huvudet uppåt snett åt vänster. Lite väl detaljerat? Men det är så hon gör, hela tiden, varje gång. Kan vara sadeln som klämt, kan också vara tänderna.

Jag har, till Jespers stora glädje, gått med på att spela PS3 med honom. Det blev då ett läskigt zombie spel. Nu är jag rädd för att gå ut i hallen själv. Lyckat xD Rädd för påhittade zombier på TV men rider glatt halvgalna hästar till höger och vänster:P

Det här med att blogga var ganska kul, så länge alla står ut med att läsa om hästar. Som avslutning blir det en snygg bild på spökhästen (det smeknamnet kommer av hennes gnäggningar som ger en kalla kårar)

                                     


Häst update

Red i en ny sadel på Monamie idag. Gick faktiskt mycket bättre, även om hon fortfarande är lite spänd och hetsig. Så länge det går frammåt! Vi provade även att släppa Monalis, Mirabelle och Mirage i ridhuset tillsammans, vilket var ett stort misstag! Mirage uppförde sig som en liten apa. Hon jagade Mirabelle runt och trängde in henne i hörnen och försökte sedan sparka henne. Jäkla häst, men som tur var träffade hon inte och vi fick ta in henne igen. När vi skulle ta ute de mindre tokstollarna var det bara jag som kunde ta fölet :D Jag ta henne direkt i både boxen och ridhuset nu. Har även börjat rykta henne så smått och det går väldigt bra *stolt*. För er som inte hört, så har hon varit för jävlig! Visat tänderna och vänt rumpan till och kickat.

Nu längtar jag tills det blir vår och jag kan fota lite härliga vårbilder på hästarna (som fortfarande är till salu), dock inte Maya för henne ska jag själv köpa när jag blir miljonär xD


Ganska bra dag ändå :)

Lagat spagetti med köttfärssås, riktigt gott, tänt ljusen och sitter nu och lyssnar på musik. Radion i ridhuset har bara P4, vilket verkligen är världens bästa radioprogram, typ. I alla fall så hade de en fråga om Bette Midler och hennes låt The Rose och kom på att jag inte hört den på jättejätte länge. Så nu ligger hon överst i min nya spotify lista xD Har varit duktigt och städat lite i köket och i skafferiskåpen och även bokat tvättid för denna veckan, usch:P Varit på både banken och på synundersökning. Optikern kom fram till att mina linser sitter för tajt på ögat och därför gör det ont, nice. Ska testa nya, lite större, men vi får väl hålla tummarna för att de inte hoppar ut.

Inget på tv idag så det får väl bli till att umgås med Jesper, usch och fy, då måste vi ju prata med varandra xD (vi kan faktiskt göra det med)


2011

Så har tiden gått alldeles för fort igen och det är nytt år. Kul på ett sätt, nya utmaningar väntar, men varför ska tiden gå så fort, snart är man ju gammal:S Varit lite dålig på att uppdatera och dessutom kommit fram till att jag inte är en så värst bra bloggerska. Det ska väl bli bättring på det!

Det är isbana i stallet (eller ute på gården och i hagarna) så hästarna går inne. De fick dock springa av sig i ridhuset. Memory (3 år), Missisippi (2 år)och Milwaukee (1 år) gick tillsammans och det gick jätte bra. Trots Litens försök att dia på storasyster:P Mamma Monalis gick med Mirabell och även det gick bra. Bellis var aningen närgången men ingen blev skadad. MonAmie och Maya hade team racing. När de väl lugnat ner sig gick det riktigt bra. Mirage fick sig dock en omgång och blev tränad med ryttare. Inget slappande här inte ;)

Det blev även lite omöblering bland hästarna. Mirage fick byta box med Bellis eftersom M inte kan lugna ner sig. Hon vandrar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Vad gör man:S? Mindre box är första försöket, hoppas det fungerar. Mindre mat och mer träning är redan av checkat!

Sitter nu här ensam i lägenheten, Jesper är på fotbollsmöte. Passar på att se på både TV (väntar på CSI :D) och sitta framför datorn. Vår TV kan annars bara visa Fifa 11, vilket jag tycker är ett dåligt program!


RSS 2.0